Tillsammans kan vi hjälpas åt att dokumentera Smögens historia! Bildarkivet ger oss möjlighet att registrera och bevara föreningens samling av bilder, och fortsätta med nytt material. Du hittar oss vid bryggan, i Kilen.

Våra bilder katalogiseras i databasen SOFIE. Är du datakunnig eller intresserad av gamla smögenbilder? – Vi tar gärna emot din hjälp! Det är många arbetsuppgifter. Utöver jobbet med att scanna in bilder, behöver vi beskriva vilka människor vi ser på bilden, året när kortet är taget och gärna vem som är bakom kameran. Nya album med papperskopior ska också göras i ordning. Hälsa gärna på oss och se hur vi jobbar. 

Sommaren 2024 (25 juni – 22 augusti) gäller följande öppettider i Bildarkiv, Sjöbodsmuseet och Fiskarstugan: Tisdagar och torsdagar kl 16.30 – 18.30.

Vill du stödja vårt arbete i Bildarkivet? Föreningen fortsätter med sin vädjan till medlemmar om gåvor, men riktar sig också till företagare med intressen på Smögen.

Du kan följa vårt arbete via Facebook! Sök på Smögens hembygdsförening & bildarkiv, så hittar du oss.

Kontakta oss för gruppbesök:
Henry Stranne, henry.stranne@telia.com

Du kan numera också maila direkt till bildarkivet på smogenbild@telia.com.
När du skickar din bild ser vi gärna att du även bifogar uppgifter om bilden. På så sätt får vi ett mer innehållsrikt arkiv av bilder från förr. Hämta hem SOFIE-manualen som excel-fil, för ifyllande av uppgifter, genom att klicka på länken nedan.

SOFIE-manual för bilduppgifter